Must have udstyr til båden – se oversigten her

I denne artikel vil vi kigge lidt på noget af det udstyr, som vi mener er must have i ens båd. Vi både lidt på hvad vi mener der er nødvendigt i mindre både eller joller, som man primært bruger til dagsture, men også hvad man skal have ombord på sin båd hvis man bruger den til længere ture. 

Dette er selvfølgelig kun en vejledende liste, som er lavet ud fra vores erfaringer. Derfor kan du måske opleve punkter hvor du har andre holdninger eller præferencer end vi har. Vi håber dog på en neutral, men nuanceret debat i kommentarfeltet. 

VHF-radio

Noget som jeg vil anbefale alle mennesker at have ombord på deres båd er en VHF radio. Pengene og tiden det tager at tage et kursus til at kunne bruge en VHF radio er givet godt ud, hvis du skulle komme ud for en ulykke til søs.

For at måtte bruge en VHF radio kræver det at man har et VHF/SRC-certifikat, ellers må radioen kun bruges i nød. Alle sejlere opfordres til at tage dette certifikat og lytte med på kanal 16. Kanal 16 er en åben kanal som alle kan høre – den bliver både brugt til skib til skib kommunikation, men også skib til land. På kanalen sidder Lyngby Radio med 3 lytter vagter 24/7, som lytter med for om der evt. skulle være nogle nødsituationer. 

Ekkolod

Uanset om du har en stor eller en lille båd, så kan vi helt klart anbefale at investere i en form for ekkolod til din båd. Det kan både være en helt simpelt model, som blot viser dybden hvor du sejler – men det kan også være en mere avanceret udgave. 

På de mere avanceret udgaver kan man se hvordan bundforholdene under en ser ud. Det kan være en fordel hvis man sejler på lavt vand eller ønsker at lede efter diverse fisk eller vrag.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *